커피와/논문 & 자료

온도에 따른 기본 맛의 강도 변화

Coffee Explorer 2020. 1. 6. 14:36

Effect of Temperature on the Intensity of Basic Tastes: Sweet, Salty and Sour Keri Lipscomb, James Rieck & Paul Dawson

단일한 기본 맛에 대한 테스트와 맛의 조합에 따른 테스트를 별도로 주의해서 보시면 되겠습니다.

 

https://pdfs.semanticscholar.org/082c/836492a97b76709dfeb95f95cdd6d150f8f3.pdf

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Heat as a Factor in the Perception of Taste, Smell, and Oral Sensation

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK236241/

 

Heat as a Factor in the Perception of Taste, Smell, and Oral Sensation

Barry G. Green11Barry G. Green, Monell Chemical Senses Center, 3500 Market Street, Philadelphia, PA 19104-3308

www.ncbi.nlm.nih.gov

 

Thermal Stimulations Change Perception and Taste Thresholds

https://www.longdom.org/open-access/thermal-stimulations-change-perception-and-taste-thresholds-2161-1122-1000389.pdf

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Influence of temperature on taste perception

https://www.researchgate.net/publication/6620550_Influence_of_temperature_on_taste_perception

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